Wok med rotgrønnsaker

Wok med rotgrønnsaker

Wokmiddagen blir ikke enklere enn med fryste, ferdigkuttede grønnsaker og en deilig, smakfull saus som du rører sammen i en bolle. Denne oppskriften passer med både kylling og kikerter. Nyt den som den er, med ris eller nudler.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Rotgrønnsaker 1200 g dypfryst grønnsaksblanding
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 vårløk
  • Woksaus
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 ss honning
  • 1 ts buljongpulver
  • 2 hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 0,5 lime
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Fremgangsmåte

  1. Brun kylling eller kikerter med litt olje i en panne på medium høy varme. Ta de ut av pannen.
  2. I den samme stekepannen: Ha oppi de dypfryste rotgrønnsakene og stek til de er møre (følg instruksene på pakken).
  3. I en bolle: Bland soyasaus, vann, honning, buljongpulver, presset hvitløk, ingefær, limejus og maizena.
  4. Når grønnsakene er møre: Ha i stekt kylling eller kikerter.
  5. Hell over sausen og kok mens du rører. Woken er ferdig når sausen har tyknet og klebrer seg til resten av retten.
  6. Server som den er, eller sammen med ris eller nudler til.
  7. Topp med skiver av vårløk, og gjerne sesamfrø, chili og koriander hvis du har det.
Del på Facebook